İSTANBUL - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Resmi Gazete'de yayımlanan "Bankaların Kıymetli Metal Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in bazı çevrelerce "bankaların ilk kez altın alım ve satımı yapabileceğine yönelik" değerlendirilmesi konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Akben, bankaların kıymetli maden alım satımına dair yönetmeliğin 2006 yılında yürürlüğe konulduğunu ve 2013 yılında yapılan değişiklikle Cumhuriyet altın sikkeleri ile Cumhuriyet ziynet altınlarının da alım ve satımının yapılabilir hale geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün yayımlanan Yönetmelik bankaların ilk kez altın satacağı anlamına gelmiyor. Bankaların altın satması yeni değil. Bu konudaki yönetmelik olan 'Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına ve Alacaklarından Dolayı Edindikleri Emtia ve Gayrimenkullerin Elden Çıkarılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' zaten 2006 yılından beri yürürlükteydi. 2013 yılında yapılan değişiklikle alım satımı yapılabilen kıymetli madenlere Cumhuriyet altın sikkeleri ile Cumhuriyet ziynet altınları eklenmişti. Söz konusu Yönetmelik içerisinde yer alan alacaklardan dolayı edinilen varlıkların elden çıkarılmasına ilişkin hükümler bu gün Resmi Gazete’de yayımlanan karşılık uygulamalarına ilişkin Yönetmelik içine dahil edildi. Bu sebeple kıymetli maden alım satımına ilişkin yönetmeliğin adı değiştirilerek ayrı bir Yönetmelik olarak yayımlanması gerekti. Yönetmelik metninde borsa isimlerinin ve bazı ifadelerin güncellenmesi dışında bir değişiklik yapılmadı."​​