İSTANBUL - Demos Fuarcılık açıklamasına göre, Türkiye'de giderek artmaya başlayan kuraklık tehlikesi için en büyük çare olarak, yeni yapılacak baraj yatırımları görülüyor.  Bu kapsamda, yeni yatırımlarla hem kuraklığa çare bulunması hem de ekonominin büyümesi açısından baraj yapımları ön plana çıkıyor.

Fuarın, hem kamuyounu bilgilendirme, hem de yeni yatırımlar yaratma konusunda Türkiye’nin öne çıkan fuarları arasında yer alması hedefleniyor. Su ve çevre teknolojileri kapsamında atık su üretim modelleri ve sistemleri de fuarın içindeki unsurlardan. Organizasyonda ayrıca DSİ Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle 2. kez düzenlenecek olan Barajlar Kongresi de yapılacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan, 1 ay sonra gerçekleştirecekleri bu büyük organizasyonun; barajlar ve hidroelektrik santrallerinin yapımcı, yatırımcı, kısaca tüm paydaşlarını bir araya getireceğini belirtti. Kuraklığa çare olarak barajlardan daha önemli  olanın suyun verimli ve ekonomik kullanmanı şart olduğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti: 

"Baraj yapımı su kaybını önleyerek, suların toplanmasını sağlıyor. Bunun yanında HES projeleri de ülkemizin enerji kaynaklarına ve ekonomisine büyük katkılar yapacak. 13-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek "Barajlar ve HES Yapım Teknolojileri Fuarı" yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerini buluşturacak."