Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakanlık olarak kadın çiftçilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtirken, ''kadın çiftçilerin seviyesinin, bilgi düzeyinin yükselmesini, daha verimli üretim yapmalarını, üretime daha çok katkı sağlamalarını, böylece aynı zamanda ekonomik gelirlerinin artmasını arzu ediyoruz'' dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Antalya Kepez Yenimahalle Kültür Merkezi'nde ''9. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'' düzenlendi.
Bakan Eker, yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere plaket ve para ödüllerini verdi.
Eker, burada yaptığı konuşmada Türkiye'deki üreticiler, çiftçilerle gurur duyduklarını belirtirken, ''eğer bu çiftçiler, bu üreticiler kadın çiftçilerse onlarla bir kez daha iftihar ediyoruz'' dedi.
Yarışmada kadın çiftçilerin zor soruları bilmesinin de kendisini çok sevindirdiğini belirten Eker, kadın çiftçilerinin seviyesinin, bilgi düzeyinin yükselmesini, daha verimli üretim yapmalarını, üretime daha çok katkı sağlamalarını, böylece aynı zamanda ekonomik gelirlerinin artmasını arzu ettiklerini söyledi.
Bakanlık olarak kadın çiftçilere diğer çiftçilere verdiklerinden daha fazla ilave destekler sağladıklarını ve  her zaman onları teşvik ettiklerini anlatan Eker, Antalya'nın tarihin turizmin ve tarımın çok iyi olduğu illerden biri olduğunu, bunda da Antalyalı kadın çiftçilerin büyük bir rolü olduğunu gördüklerini belirtti. Bakan Eker şöyle devam etti:
''Kadınlarımız toplumun temel direğidir, ailemizin temel direğidir, başımızın tacıdır. Aynı zamanda hem tarlada üretiyor, hem ailesini besliyor. Kadın çiftçi o nedenle de toplumun direğini oluşturan ailenin esası, üretimin esası.. Böyle olunca toplumun tamamının sigortasını teşkil ediyor. O yüzden onlara ne kadar destek verirsek, Türkiye'ye de o kadar hizmet etmiş oluruz''
Bakan Eker, Bakanlık olarak kadın çiftçilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını da söyledi.

-Antalya'daki çiftçilere verilen destekler-

Antalya'daki çiftçilere verilen desteklere de değinen Eker, geçen sene Antalya çiftçisine ürettiği ürünün karşılığında nakden ödenen paranın 55 milyon lira olduğunu bildirdi.
Antalya'da 77 tesisi desteklediklerini ve buralarda 1362 kişinin çalıştığını anlatan Eker, tarım ve hayvancılıkta kullanılan makine ve ekipmana verilen destekler kapsamında da  4706 projeye destek sağladıklarını kaydetti. Antalya'da çiftçilere verilen hibe tutarının da 31 milyon lira olduğunu belirten Eker, Antalya'daki köylerde, 36'sı ziraat mühendisi, 9'u veteriner hekim olmak üzere 45 tarım danışmanının faaliyet gösterdiğini söyledi.
Antalya'da ayrıca 1240 çiftçinin 92 milyon lira tutarında hayvancılık için faizsiz kredi kullandığını ifade eden Eker, söz konusu desteklerin bu yıl için de devam edeceğini kaydetti.

-Bakan'a askerlik arkadaşından hatıra fotoğraf-

Öte yandan Bakan Eker'le birlikte 1984 yılında Gemlik'te askerlik yapan Mimar Sinan Özkan isimli vatandaş, Bakan'a, birlikte çekildikleri askerlik fotoğrafını hatıra olarak hediye etti.
Bir kadın çiftçinin de hayvanları için destek alamadığını belirtmesi üzerine Eker, ''5 büyükbaş hayvanınız varsa bunlar kayıtlı olursa, bunlardan destek alırsınız'' dedi.