Ancak doğanın ve de buna paralel olarak ekonominin kuralları gereği maalesef herkes böyle bir işletmenin sahibi olamamaktadır. Zira ne buna yetecek kadar sermaye dünyada mevcuttur ne de kahve müşterisi...

Ancak yurtdışında son zamanlarda çok fazla yaygınlaşan bir "karlı bir cafe açma" methodu var ki aynı anda 20-30 kişinin bir araya gelerekten böyle devasa kahve dükkanları açmasına olanak tanıyor. Bu türden kahve dükkanı ortaklıklarında herkes en başta ortaya koyduğu sermaye kadar kar payı almaktadır. Nitekim bu yöntemle 7000 dolar koyaraktan ayda 300 dolar yani 1000 TL kar eden birçok kişi mevcuttur. Şöyle düşünün ki ayda 1000 TL kira getirili bir gayrimenkulu satın almak isteseniz muhtemelen müteahhitler sizden 500000 TL gibi devasa rakamlar isteyeceklerdir. İki yatırım türü arasındaki karlılık farkının kaç olduğunu göremeyenler için biz söyleyelim: "En az 10 kat fark var, yani kahve dükkanı yatırımı yapmak en az 10 kat daha karlı bir iş fikridir."

Yatırımcının da yeni gözdesi olan bu tür ortak(müşterek) girişimler; bir ya da birkaç liderin öncülüğünde kurularak ilelebet kar getirecek müesseseler haline gelmektedirler. Bu sayede yatırımcılar hem kredi çekip bol faiz ve vergi ödeme külfetinden kurtuluyor yani bankalara gebe kalmadan bir iş kurma lüksünü yaşıyor hem de elinde yüklü sermaye olmaksızın yatırım yapıyor.

Böyle bir girişime öncü olanlar ise genelde girişimcilik konusunda uzmanlaşmış, bolca pratik ve de teorik bilgi ile donanmış kimseler olmaktadır. Bu kişilere güvenmek için sizlere vaat ettikleri iş fikrini nasıl kuracaklarını iyice sorup, şirket ana sözleşme metinlerini detaylıca irdelemenizde fayda vardır. Ayrıca sizlere sundukları teklifi gerekirse avukatınıza da anlatmanız kafanızdaki pürüzleri ortadan kaldırmaya yetecektir. Mesela Türkiye'de son zamanlarda faaliyet gösteren en iddialı ekip "parlakfikirler" olup şu linkteki: "kahve dükkanı açma hizmetleri" gerçekten çok karlı ve de bol gelir getirici, GÜVENİLİRDİR.

Eğer ki kafanızda yatırım yapmak, iş kurmak ya da bir girişime ön ayak olup bolca gelir elde etme fikri var ise hiç durmayın derim. Zira böylesine güvenilir bir ekip ile epey karlı bir yatırım fırsatı ayda yılda bir denk gelir türden olup her zaman denk gelmemektedir.

Kahvecilik sektörünün son yıllarda en çok yükselen ve de talep alan sektör olduğunu, kriz dönemlerinde ve de zor zamanlarda dahi batmayacak, istikrarını koruyacak bir sektör olduğunu unutmayın. Türk gençlerinin yani Y kuşağının da rağbetinin bol olması sebebiyle açacağınız kahve dükkanının kalıcı ve batmayacak türden bir iş fikri olduğunu da unutmamanızda fayda bulunmaktadır.

Detaylar için yazının ortasında verdiğim linki ziyaret edip teklif almak üzere mail listesine kaydolabilirsiniz. Eğer makul görür iseniz bir araya gelir ıslak imzaları atarak kara ortak olabilirsiniz. Dünyada birçok yerde koperatif kurma yoluyla uygulanan bu yöntem ülkemize "anonim şirket kurma" yöntemiyle gelmiş ve de uygulamaya geçilmiş bulunmaktadır.