Alman Preiss Daimler (PD Grup) tarafından Balıkesir'e 120 milyon avroluk yatırımla, cam elyaf, kompozit ve fiberglas üretim tesisi kurulacağı bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Balıkesir Organize Sanayi Bölgesindeki incelemelerinin ardından PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Daimler ile Ankara'da temaslarda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Uğur, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile görüşerek yatırım için destek sözü aldıklarını bildirdi. Uğur, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkililerine bilgi verdiklerini ve ajansın Balıkesir'e yapılacak bu yatırımı Stratejik Yatırım kapsamında değerlendireceğini kaydetti.

Daimler de ajans yetkilileri Mustafa Rumeli, Fatih Altınyava, Muhittin Arslan ve Yunus Emre Ceylan ile son derece verimli bir toplantı yaptıklarını ifade etti.

Balıkesir'e kurulması planlanan, cam elyaf, kompozit ve fiberglas üretecek tesisin birçok kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.