ANKARA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, EPDK'nın ev sahipliğinde düzenlenecek söz konusu enerji forumu, çeşitli ülkelerden enerji aktörlerini 25-28 Mayıs'ta İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kültür ve Kongre Sarayı'nda bir araya getirecek. Enerji ve düzenlemelerinin tartışılacağı 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nun (WFER) açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Yaklaşık 14 aylık bir çalışmanın sonucunda moderatör ve konuşmacıların belirlendiği WFER programının genel çerçevesi, EPDK tarafından taslaklandırılan ve Uluslararası Program Komitesi tarafından nihayetlendirilen kavram belgesi ile çizildi.

Kavram belgesi çerçevesinde, bölgesel düzenleyici birliklerin ve EPDK’nin önerdiği adaylar, üyeleri EPDK ve bölgesel birliklerin temsilcilerinden oluşan Uluslararası Program Komitesi tarafında gözden geçirildi. Üzerinde mutabık kalınan isimlere EPDK tarafından resmi davet mektupları gönderildi. 

Forum, sadece gelişmiş ülkelerden gelen katılımcılar için değil aynı zamanda gelişmekte olan ülkelerden gelen katılımcılar için de büyük bir ilgi kaynağı olma iddiasını taşıyor.

Enerji düzenlemesi alanında gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkelerin bir araya getirilmesi hedeflenen forumun oturumlarında az gelişmiş ülkelerdeki enerjiye erişim sorunu da tartışılacak.

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu oturumlarının arasında tekellerin düzenlenmesi, piyasada rekabetin tesis edilmesi ve geliştirilmesi, şebekelerin ve piyasaların entegrasyonu, arz güvenliği, enerji sektöründe sürdürülebilir kalkınma ve teknolojik değişimin enerji piyasalarına etkileri konuları ön plana çıkacak.

Enerji ve düzenleme alanında seçkin 120 moderatör ve konuşmacının söz alacağı forumda 6’sı genel olmak üzere toplam 24 oturum yapılacak.

Etkinlik programının ayrıntılarına www.wfer2015.org internet adresinden ulaşılabilecek.