BURSA

Hulusi Şentürk, TSE İnegöl Temsilciliği açılış töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Otomotiv Test Merkezi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Şentürk, ''Türkiye'nin 30 yıllık bir hayali, inşallah Bursa'da Yenişehir bölgesinde Otomotiv Test Merkezi olarak hayata geçecek. Sayın Başbakanımız bunu onayladı. Arkasından bununla ilgili resmi bir yazı bize çekildi'' dedi.

Balkanlar ve Ortadoğu bölgelerinin en büyük test merkezini yapacaklarını belirten Şentürk, şöyle devam etti:

''Bir yandan istihdama katkı sağlarken, diğer yandan Türkiye'nin her yıl yurt dışına giden 30-35 milyon dolarlık test bedellerinin Türk ekonomisine kazandırılmasını sağlamış olacağız. Özellikle yaylı otomobil markasını üretebilmek ve çok güçlü olan otomotiv yan sanayimizde yeni ürün tasarımlarının önünü açabilmek için böyle bir test merkezi olmazsa olmaz şarttır.''

Merkezi doğrudan öz sermayelerini kullanarak yapacaklarını anlatan Şentürk, ''Merkezin kurulması için net bir tarih veremem. Küçük bir yatırımdan bahsetmiyoruz. Kendi alanında dünyanın en ileri test teknolojilerinin kullanıldığı bir merkez olacak. İlk başta yaklaşık 250 mühendis olacak, ancak bu zamanla artacak'' diye konuştu.

Test merkezinin sadece Türkiye'ye hizmet etmeyeceğini vurgulayan Şentürk, ''Komşu ülkelerimiz başta olmak üzere geniş bir coğrafyadan da Türkiye'ye araç testiyle ilgili müşteri gelecek. Onlarca milyon dolarlık bir döviz getirisini ülkeye kazandıracağımıza inanıyorum. Ama birinci önceliğimiz yurt dışına giden 35 milyon doları içeride tutabilmek. İkinci öncelik buna benzer bir rakamı da yurt dışından Türkiye'ye getirebilmek olacak. Bunu da başarabileceğimize inanıyorum'' dedi.

Şentürk, test merkezinin maliyetinin ise 100 milyon avro civarında olacağını söyledi.