Halkın artık kuru ekmek yemekten beyinler durmuş vaziyette. İllaki Havyarda yiyelim demiyorum. Ama GDO’lu ekmekte yemeyelim.. Anladığım kadarıyla fırıncılar zehir saçıyor. Al beniler çok. Kabarık kabarık ekmekler, hepsi de nar gibi kızarmış. Ama bizim halkımız akıllı öyle Albenilere kapılacak kadar lüks değiller hemen direk almıyor. Ucuz ve sağlıklı ürünlere almayı tercih ediyorlar zaten bütçeleri buna uygun 

Şimdilerde her belediye, ekmek çıkarıyor. Tam buğday. diğer, fırınlara bakarak fiyatı daha uygun..

Geçende bende belediye ekmek büfesine gittim.. Bir sıra, bir sıra, kuyruk uzamış gitmiş. Bana sıra gelmez diye düşünürken yanımda birisi “Sıra gelir acele etme dedi” meğer orda bulunanlar istediği kadar ekmek alamıyor. Kişi başı  dört ekmek.. İyiymiş dedim. Aklıma seksenlerde tüp kuyruğunda gaz yağı kuyruğunda bekleyenler geldi de .. Ne günlermiş o günler.  Bu günlere bakınca, çok şükür her şeyiminiz var ama zehir saçıyor. Aldığımız ürünlerde güven yok sebzeler desen öyle dolapta çiçek açıyor toprakta büyümek için hızını alıp büyümemiş salatalık buzdolabın da büyümeye devam ediyor.

Bitki tohumlarının GDO suyla oynandı.. Yurt dışından aldığımız tohum, bir defa mahsul veriyor. Ertesi sene kullanamıyoruz .. 

Keşke diyorum tohumlarımızı bari sağlam tutsaydık..