Merhabalar,

Bugün sizlere 19.yüzyıldan günümüze kadar gelen ve pasta tercihleri içinde hemen ilk sıraları alan bir tarif yazacağım.

19.yüzyılın sonlarına doğru Fransa'da çıkan bu pasta,Kraliyet Ailesinin hamur işi aşçısı Marie-Antoine Careme tarafından yapıldığı ileri sürülmekte..

Eclair - yani Ekler,Fransızca da şimşekler çakıyor anlamına gelmektedir.

Gerçekten de taze malzeme ve bu işin ehli kişilerce hazırlanan bu pasta damaklarda şimşekler çaktırmaktadır.

Vereceğim tarifi bire bir uyguladığınız takdir de sizlerde lezzetli bir pasta hazırlıyarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

150 ml.su

100 gr tereyağ

1 fiske tuz

150 gr un

5 ad.orta boy yumurta

ARA KREMA:

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı un

500ml.süt

ÜZERİNE:

150 gr eritilmiş çikolata

Antep fıstığı

YAPILIŞI:

Ara kremasını hazırlıyarak soğumaya bırakalım.

Sütü bir kaseye alın ve ısıtmaya başlayın.

Un,şeker ve yumurtaları bir kaseye alarak karıştırın.

Ateşin üzerinde ısınmaya başlayan süte alıştıra alıştıra unlu karışımı ekleyerek pişirmeye başlayın.

Koyu kıvam alan kremayı ateşten indirin ve üzerine streç kapatarak soğumaya bırakın.

HAMUR:

Bir küçük tencereye su,tereyağ ve tuzu ekleyerek orta ateş üzerinde yağ eriyip su kaynayana kadar bekletin.

Unu eleyin ve kaynayan su yağ karışıma ilave ederek hızlıca karıştırın.

Un toparlanıp tencerenin ortasına toplanınca ateşten indirin ve çırparak ılık hale getirin.

Ilınan hamura birer birer yumurtaları yedirerek ekleyin ve karıştırın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.

Hamuru bir sıkma torbasına alarak (büyüklüğünü kendiniz şeçin)mini şeritler olarak sıkın.

Pişerken biraz daha büyüyeceği için hamuru aralıklı sıkmanızı tavsiye ederim.

Fırınınızı 180 derece de ısıtın ve 35 dakika pişirin.

Fırını kapatınca ,fırın kapağının arasına bir tahta kaşık koyarak 20 dakika pastanın hamurlarını fırın içinde soğumaya bırakın.

Bu işleme özellikle dikkat edin.

iyice soğuyan hamurlarınızı ikiye kesin ve aralarına krema torbasına aldığınız kremanızı sıkarak yerleştirin.

Çikolatayı ben-mari usulü eritin ve ekler pastaların üst kısımlarını çikolata ile kaplayın ve antep fıstığı ile süsleyin.

Nefis ekler pastalarınız servise hazır...

Hepinize afiyet olsun..

Sevgiyle...