Kitap Dünyası 

EGONU BIRAK DA GEL 

Aysun Bal'ın Egonu Bırak Da Gel isimli kitabı Mona Kitap'tan çıktı. Aşkın Psikopat Hali’yle büyük beğeni toplayan yazar-psikolog Aysun Bal, yeni kitabında okuruyla

adeta bir fincan kahve eşliğinde sohbet ediyor. “Süslü cümleler değil derdim, dilimde edebiyat

kaygısı yok” diyen Bal, 2000’li yılların insanına dayatılan karmaşık düşünce sistemlerinin, para

tuzağı terapilerin dışına çıkıp, huzur ve dinginliğe ulaşma yollarının bedava olduğunu anlatmayı

hedeflemiş. Bunun içinse yapılması gereken ilk şey, kendimizden kaçmaktan vazgeçmek! Kişinin

kendisiyle yüzleşmesi halinde elde edeceği kazanımları da kitabında anlatan Aysun Bal, güçlü insan ilişkileri içinse en basit formülü veriyor; egonu evde bırak ve dışarı öyle çık! Bir dönem ekranda sunuculuk yapan Aysun Bal, içten gülümsemesi ve pozitif yaklaşımıyla, kısa

sürede pek çok hayran edinmişti. İkinci kitabında, tıpkı ekranda olduğu gibi, pozitif ve sevecen bir üslup kullanan yazar, aşk hakkındaki aforizmalarıyla da dikkat çekiyor. Aysun Bal, kadın ve erkeklerin cinsiyet modelleri üstünden birbirlerine yaptıkları hataları, kendi şahit olduğu olaylar üzerinden de anlatırken, aşk maskelerini çıkarmadan ne sahiden sevebileceğimizi, ne de sevileceğimizi söylüyor. Sosyal medya üzerinde takınılan abartılı kimliklerin arkasına gizlenen kişileri ne tür bir açmazın beklediğini de vurgulayan kitap, güncel dertlerimizi irdelerken, mizahı da elden bırakmıyor. 

"Sokakta yürürken gözüme en çok takılan şey, parıltısız ve donuk gözbebekleri... Nerede bu insanların yaşam enerjileri? Onların gözlerinin içine bakın. Ne kadar derin? Ne kadar çıplak bakabiliyor bir anlam yüklemeye çalışmadan, poz kesmeden? İnsanların kahkahalarını dinleyin.

Ne kadar hayat var tınısında? Ne kadarı kibir, ne kadarı tahrik içeriyor bu kahkahaların?

İnsanların sözlerini değil, davranışlarını dinleyin. Davranışlarını değil, sözlerini izleyin.

Görünene takılmayın, özüne odaklanın. Maskeye kanmayın, aslını görmeye çalışın!

Kandırıldım demeyin, canım kanmak istedi deyin ve sorumluluk alın. Çünkü hayat onun değil, sadece ve sadece sizin hayatınız!

Aşk bir kere olmaz!

Bilinç düzeyimiz her an değiştiği için –ki umarım her birimiz için öyledir– âşık olma potansiyelimiz, kapasitemiz de değişim gösterir.

O nedenle aynı kişiye defalarca âşık olacağımız gibi,

Aşkı başka isimlerde belki de defalarca deneyimleyebiliriz.

Aşk bir kerelik ve bir kişide sabitlenen bir duygu değil, sonsuzdur.

Siz önüne set çekmediğiniz ve aşkı bir kişiye/isme ve bedene indirgemediğiniz sürece

İnsanlık kendi gücünü tamamen unutmuş; insanlık çıldırmış 2000’lerin Dünya adlı gezegeninde!

Birbirlerine üstünlük taslıyorlarmış. Adeta kendine kanat takıp uçacağını zanneden ve kanatlarıyla yaşıtlarına hava atan çocuklar gibi onlar da sahip oldukları mal mülkle, güzellikle, bilgi ve başarıyla diğerlerinden üstünmüş gibi davranıyorlarmış. Taktıkları kanadın oyuncak olduğunu, gerçeklikte bunun olmadığını unutmuş insanoğlu 

Her gün kaç kalori aldım, kaç kalori yaktım diye zaman harcarken aynı yatırımı ruhlarına yapmayı unutuyorlarmış. Dış dünyalarını muntazam hale getirip bedenlerini düzelttikçe içlerinin de düzeleceği inancına kaptırmışlar kendilerini. Birileri onlara bunu fena halde inandırmış!

Bu inançları üzerinden de para kazanır hale gelmişler!"

AYSUN BAL

Aysun Bal 1985 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdi. Sağlık Bakanlığının Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları Yetki Belgesi'ni aldı ve Psikanaliz Derneğinin

verdiği eğitimleri tamamlayıp Rorschach (Mürekkep Lekesi) Testi için sertifika programını tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Çapa Tıp Fakültesi

ve Adli Tıp Kurumundan dersler almıştır. Eğitimini bitirdikten sonra alandaki başarılı akademisyenlerin yanında danışan gördü. Bal, medya sektöründe de aktif

olarak çalıştı. CnnTürk'te Haftanın Ardından haber programı ve Türkiye'nin ilk sağlık kanalı olan HTV'de Aklımı Seveyim adlı psikoloji programlarını sundu. Halen psikolog olarak çalışmaya devam etmektedir. İlk kitabı Aşkın Psikopat Hali, 2014’te yayımlandı. 

Kod Adı Beyaz Ölüm 

Kod Adı Beyaz Ölüm , İsa Altun'un Çatı Kitapları'ndan çıkardığı çok önemli bir eser. Özellikle eğitimcilerin ve ailelerin dikkatle altını çizerek okuması gereken bu eserde İsa Altun çok önemli birikim ve somut gerçekleriyle harikulade bir esere imza atıyor. Kendine has anlatımı ve detaylarıyla bu kıymetli çalışmayı mutlaka okumalısınız..

Ortam Sanal Suç Gerçek 

İsa Altun'un İskenderiye yayınlarından çıkardığı Ortam Sanal Suç Gerçek adlı kitabı tanıtım bülteninde şu şekilde aktarılıyor : İnternet artık hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle mobil teknolojilerin gelişmesi sayesinde nerede olursak olalım cep telefonlarımızdan, tabletlerden ya da bilgisayarlarımızdan internete sınırsızca bağlanabiliyoruz. İnternet birçok konuda bizlere fayda sağlayan bir araçken aynı zamanda hem yetişkinler, hem de çocuklar ve gençler açısından sakıncalar da barındırmaktadır. Dolandırıcılar, pedofiller, sanal casuslar, şantajcılar internet ortamında istedikleri gibi at koşturmakta, çocukları ve yetişkinleri mağdur edebilmektedirler. Elinizdeki bu değerli eser hem sizleri, hem de en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı sanal ortamda karşılaşılacak tehlikelerden korumak için hazırlanmış bir başucu eseridir. Bu kıymetli eseri mutlaka okumalısınız. 

Medya Dünyası 

Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Ana Haber 

360 Kanalının Ana haberlerini artık başarılı haber spikeri Gökay Kalaycıoğlu sunacak.. En son 24 Haber kanalında başarılı performansı ve haberciliğiyle büyük beğeni toplayan Kalaycıoğlu Akıl karıştırmayan, doğruları paylaşan, herkesi kucaklayan "Ana Haber"  olarak tarif edilen 360 Ana Haber'de..Gökay Kalaycıoğlu ile Ana Haber hafta içi her akşam 360'ta!

PERFECT MODELS OF TURKEY 2017...GERİ SAYIM BAŞLIYOR..

PERFECT MODELS OF TURKEY 2017 FİNAL ÖNCESİ BASIN LANSMANI YAPILDI

Perfect Models Of Turkey modelleri yüzlerce başvuru sonrasında elemeleri geçerek 15 bay- bayan finalist arasına kalan adaylar olarak basına tanıtıldı

'La maison hotel Sponsorluğunda bu yıl 2.kez yapılacak  olan Perfect Models Of Turkey 2017 Yarışmasının final öncesi basın Lansmanı 27 Aralık perşembe günü ,iş ve sanat dünyasından bir çok davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Perfect Models Of Turkey 2017 gecesinde basın mensuplarınında yer aldığı gecenin açılış konuşmasını ‘Sahra Işık sunumuyla  birlikte Gecenin Organizatörlüğünü de gerçekleştirecek olan  Perfect Models of Turkey Kurucu Başkanı  Kemal Topuz ,profesyonel ekipleriyle çok büyük bir titizlikle hazırlandıklarını ve yoğun çalışmalardan sonra basın lansmanını gerçekleştirdiklerini söylediler

HEYECAN DORUKTA

Final öncesi basın mensuplarına poz veren büyük final için hazırlıklarını yapan finalist adayları  basın mensuplarının ve ünlü bir çok ismin katıldığı tanıtım kokteylinde finalist adaylarının heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

Gün Medya Grubunun yaptığı organizasyonda sevilen pop sanatçısı Cüneyt Tek 'te  yeni albümün de yer alan en  sevilen şarkılarından biri olan " Gel Gel" adlı şarkısı ile renklendirdiği gecede gelen misafirlere eğlenceli anlar yaşattı.Şarkısını yarışmanın finalistleriyle hep birlikte söyleyen Tek , basın mensuplarının yaptığı özel röportaj da süpriz açıklama da bulundu.Yeni Şarkısının video klibini  Perfect Models Of Turkey 2017 Finalistleriyle birlikte çekeceğini de basın önünde duyurmuş oldu.

Jüride yer alan Mayadroom ajans sahibi Mevlüt dede ve model yarışmasının Başkanı ve organizatörü Kemal topuz ülke birlik ve beraberlik mesajları verdi organizayonu 15 Temmuz şehitlerine armağan etti.

Perfect models of turkey 2017 final gecesinin;

Koreografi ;Asil  Çağıl,Sanat yönetmeni Çağlar Paliç,Make up Aygün Ay Beauty,Modacılar Şinasi Günaydın,Sabiha Alakuşu      

Final gecesinin sunucusu  Süpriz Ünlü bir İsim tarafından gerçekleştireilecek.

Yeni Albümüyle Cüneyt TEK , Nilay DORSA ve Sosyal Medyada en çok paylaşım yapılan şarkı "SONDEFA" ile Cem SARAÇ 'ta Konuk Sanatçı olarak Final Gecesinde şarkısını seslendirecek.

Ocak,Şubat Ayı gibi Finali gerçekleşecek olan Perfect models of turkey 2017 şimdiden Yarışmacıları ve ekibini heyecanı sardı.

Juride bulunan bazı isimler, Erhan Kozan ,Tuba Özay,Metin Yıldız, Esra Sönmezer,Emre Kaya , Nilay Dorsa,Turgay Kıran,Şimal Cemile Saraç ,Derya Şen,Nurcan Sabur,Cüneyt Tek,Berrak Deniz,Tuğçe Aral,Ruhi Anılan,Mevlüt Dede,Evren Yaşlak,Evrim Yaşlak,Ali Günaydın,Koray Aksu,Fuat Cingiler,Önder Öğüç,Sara Koçoğlu,Ali  Aygün ve Perfect models of turkey Başkanı Kemal Topuz ‘Yer alıyor.

Aslı Kurtuluş ile Bi Konuşalım 

Başarılı ve güzel sunucu Aslı Kurtuluş Kanal 26 ekranlarında yepyeni bir programa başladı. İlk program geçtiğimiz cuma yayınlanan programda Aslı Kurtuluş birbirinden değerli konuklarla kendi gündemini belirliyor. Keyifli sohbetiyle Bi Konuşalım'ı mutlaka izleyin. 

Deryaca Şıklık 

Kanal v Ekranlarında pazartesiden çarşambaya kendi gündemini belirleyen ve hemen her programda farklı konu ve konuklarla ses getiren Derya Uğur geçtiğimiz hafta da programında çok önemli konukları ağırladı.  Deryaca programı geçen hafta Matmazel Coco Butik işletmecisi Füsun Eral ve Nicoleta Bruma CoŞar ve Muratpaşa belediyesi kadın aile birliği Ayazma grubu merkezi psikolog Kıvılcım Selen Sayar 'ı konuk aldı. İkinci el kıyafetler ve eşyaların satıldığı Matmazel Coco işletmecisi başarılı iş kadınlarının katıldığı programda mini bir defile sunumu da yaptı. Psikolog Kıvılcım Selen Sayar  ile kadına şiddete karşı yaptıkları çalışmaları ve çocuk gelinlere karşı yapılan kuaförlerdeki mor makas projesini anlattı. Derya Uğur kendine özgü şıklığı ve güzelliğiyle büyüledi. 

Deniz Ölgün ile Güne Bakış Yeni Saatinde! 

Başarılı ve güzel sunucu Deniz Ölgün'ün Ege Tv ekranlarına taşıdığı Güne Bakış programı yeni yılla birlikte yeni saatinde yayınlanmaya başladı. Günün gelişmelerinin ve güne dair tüm haberlerin yanı sıra Deniz Ölgün'ün birbirinden değerli konukları ağırladığı program artık 09.00'dan itibaren Ege Tv ekranlarında..Ekranların en başarılı isimlerinden Deniz Ölgün şıklığı ve güzelliğiyle de dikkat çekiyor. Güne Bakış'ı yeni saatinde kaçırmayın! 

Çiğdem Özdemir ile TRT AVAZ ANA HABER 

Trt ekranlarının en başarılı isimlerinden Çiğdem Özdemir Trt Avaz Ana Haber ile 19.30'da Trt Avaz'da..Haberler , gelişmeler ve detaylar güzel habercinin sunumuyla izleyenlerle buluşuyor. Kendine özgü haberciliği , özgün sunumu ve birikimi ile dikkat çeken Trt Avaz haber kuşaklarında da izleyici ile buluşan  Çiğdem Özdemir'i mutlaka izleyin. 

Kim Kimdir?

Selin KAYALAR  

1996 yılında İstanbul Kadıköy’  de doğdu. Babasının mesleği gereği ilk yılları Gebze ve Sarıkamış’ta geçti. İlkokul 1 nci sınıfı Sarıkamış’ ta okuduktan sonra Ankara’ya taşındı. Şu anda Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisidir. Esasında resim konusunda oldukça yeteneklidir. Hatta yetenek sınavı ile öğrenci alan Ankara Güzel sanatlar ve Spor Lisesini de kazandı. Fakat tercihini Anadolu Lisesi yönünde kullandı. Ayrıca 2014 yılında Başkent Üniversitesinin yetenek sınavı ile alınan; İç Mimarlık ve Çevre tasarımı bölümünde 5 nci oldu ve % 25 burslu olarak bölüme girme hakkı kazandı. Fakat tercihi Tam burslu olarak Uluslararası Ticaret oldu. Resimlerinde ağırlıklı olarak Moda, tasarım üzerinde çalışıyordu. Çizdiği tasarımlardan yola çıkarak manken olarak onlara can verebileceğimi düşündü. . 2015 yılı Miss Turkey yarışmasının son günü başvuru yaptı. Türkiye çapında yapılan ilk elemede 231 güzel arasında yer alarak yarışmaya katıldı.  Ağustos  2015 de Miss and Mr Model of Turkey 2015 elemeleri İstanbul ayağında 14 model arasına girerek İstanbul yarı final ekibi içerisinde yer aldı. Aralık 2015 de Ankara’da Joker ajansın düzenlediği  7nci Model of Fashion  yarışmasına katıldı ve 2nci oldu. Pek çok markanın katalog çekimlerinde yer aldı. Önemli defilelerde yer aldı. Selin Kayalar bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , ışıltısı , pozitif enerjisi ve eşsiz güzelliğiyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.