Karşılığı bendir. Bu kimseler kendinden başkasını düşünmezler kendilerini herkesten üstün görürler. Kendilerini öve öve bir hal olurlar..
    Böyle kişilerin, çevresindekiler de onun egoist olmasına sebep olmuşlardır.
    Bunların, en başında, ailesi olmak üzere çevresi, akrabaları, arkadaşları.      
    Aile çok önemlidir., Çocuklarını diğer çocuklarla karşılaştırarak onun kötü yönlerini dahi haklı çıkarması soncunda çocuk her yaptığı olayın iyi olduğunu
sanır arkadaşlarının yanında da kötülüklerini iyiymiş olarak savunmaya başlar. Oysa arkadaşları, onun her yaptığına karşı koysalar, belki kendine çekidüzen verebilecektir. Ama onlarda boş ver uğraşmaya değmez, şeklinde tavır alırsalar böyle kişilerde ego tavan yapmaya başlar. Bu kişiler kendini üstün görür. Her şeyi kendi çıkarı için yapmaya başlar. Kendini toplumdan da, üstün görmeye başladığı anda, çevreden de saygı beklerler. Saygı duymadığını hissettiği kişiler onun gözünde kötü kişilerdir.  Bunlara karşı kin besler, savaş açar.
      Egoist kişiler oldukça gururlu, kibirli, kindar ve öfkeli kişilerdir. Bu kişilerin, pek samimi arkadaşı yoktur. İnsanlar onun kibirliğine  dayanamaz yanından uzaklaşır. Ya da bir şekilde kaçar.