HABER: TEVFİK ERK

İSTANBUL - Tüm yurtta olduğu gibi Sancaktepe ilçesinde öğrenciler için ders zili çaldı. Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulunda düzenlenen 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni ile Eğitim Öğretimin yeni yılına merhaba diyen öğrenciler ders zilinin çalması ile birlikte sınıflarındaki yerlerini aldılar. Öğretmenleri ile  buluşan öğrenciler yeni eğitim öğretim yılının heyecanını birlikte yaşadılar.

Düzenlenen açılış törenine  Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu katıldı.

Sancaktepe ilçesinde ders zilinin çalması ile birlikte ilçede bulunan 85 okulda 3800’ü aşkın öğretmen ile 75.000 öğrenci ile buluşmuş oldu.

Düzenlenen törende Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dilendi.

Açılış töreni konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti.

Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu yaptığı konuşmada “Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız bizlere emanet edilmiştir. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için Devletimiz hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Gerek okul güvenliği anlamında gerekse öğretmen ve okul anlamında imkânlar dâhilinde hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çocuklarımızın evlerinden çıkışından, evlerine döneceği zaman diliminde bizlere emanet edilmişlerdir. Bu konuda okul müdürlerimiz, okul aile birliği başkanlarımız, muhtarlar, sendika temsilcileri ve ilgili kamu kurumu müdürlerinin katılımı ile ilgili toplantı yapıldı. Çocuklarımızın bizlere emanet edildiği zaman diliminde, güvenlikleri ile ilgili neler yapılabilir konusu görüşüldü. Özellikle üç konu üzerine duruldu. Bunlar; - SERVİSLER, BAĞIMLILIK KONUSU, KAMARA SİSTEMLERİ

Değerli öğretmen arkadaşlarım; çocuklarımız devletimiz tarafından sizlere emanet edilmiştir.

Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızı, geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağınıza inanıyoruz. Göreviniz bana göre kutsal bir görevdir. Özveri isteyen bir görev yapıyorsunuz. Bu özveriyi göstererek çocuklarımızı en iyi şekilde hayata hazırlayacaksınız bu konuda sizlere inancımız tamdır.” Şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem “ Sancaktepe de eğitim önceliğimiz. Çocuklarımızın eğitimlerine katkıda bulunmak yarınlarımıza katkıda bulunmak demektir. Bu nedenle eğitime her fırsatta desteğimizi sürdürüyoruz.

Her yıl eğitim sezonu başında binlerce öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizi Sevgi Mağazamızdan baştan aşağı giyinmesini sağlıyoruz. İlçedeki okulların yapımını, bakım, onarım ve tadilatlarını yaptırıyoruz. Okullarımızın boya ve temizlik gibi bilumum ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Konferans salonları, laboratuvarlar, bilgisayar sınıfları, spor salonları açıyoruz. Sağlıklı bir yeni nesil için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Eğitim alanında yaptığımız katkılar artarak devam edecek.Tekrar; 2017 – 2018 eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” İfadelerinde bulundu.