Ligin 9. haftasını geride bıraktık ve Fenerbahçe gibi ligin güçlü takımın küme düşme potasının hemen üstünde bulunması çok üzücü.

Fenerbahçe'nin bu duruma gelmesinin başlıca nedeni,Cocu ve kararsızlıklarıdır. Sivasspor karşısında,asıl mevki sol veya sağ açık olan Valbuena,Barış ve Alper'in yedek kulübesinde olmasına rağmen İsmail Köybaşı'nın ilk 11'de ve sol açıkta oynamasına kimse akıl sır erdiremedi. Eğer Cocu,Robinho'ya önlem olarak iki sol bek'le başladıysa durum daha da kötü hal alır.

Frey'in istekli ama üretici olamaması,Soldado'nun net yakaladığı pozisyonları kendisine yakışmayacak şekilde harcaması Fenerbahçe'yi 3 puandan etti. maçın ilk 15 dakikasında topla oynama yüzdesini yüzde 70'e çıkaran Fenerbahçe buna rağmen ilk 30 dakika isabetli şut dahi atamadı.

Fenerbahçe'ye gönül veren milyonlarca insanın istediği tek şey hücum futboludur. Hani meşur bir laf vardır ya:"Fenerbahçe savunma yapmaz yaptırır." diye..

Cocu'nun futbol anlayışına baktığımızda, hucümdan ziyade rakiplerine karşı önemler alarak gol yememe derdinde olduğu apaçık ortada. Sivasspor karşısında İsmail'in yerine Valbuena veya Barış'ın oynaması takıma ciddi anlamda fayda ağlayacakken Cocu'nun yanlış kararı hem kendisini hem takımın kaderini etkiledi.

Artık Cocu'nun takımın gidişatını olumlu yönde değiştirebileceğine inanmayanlardanım. Değerli Fenerbahçe yönetiminin gerekli kararları alıp zararın neresinden dönerlerse kar olacağını unutmamaları öneririm.