Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı eylemcilerin Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye girerek başlattığı eylem ikinci gününde de devam ediyor.

Yeşil Bölge'deki festival alanında toplanan binlerce Sadr yanlısı eylemci, taşıdıkları Irak bayraklarıyla hükümet karşıtı ve İran'a yakınlığı ve mezhepçi politikalarıyla bilinen eski Başbakan Nuri el-Maliki ile İran karşıtı sloganlar attı.

"Halka hesap verecekler"

AA muhabirine konuşan eylemci Salih Hummadi, "Liderimiz Sadr'ı yalnız bırakmamak ve ona karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için iki gündür buradaki eylememizi sürdürüyoruz. Bu hükümet değişip yerine halkın taleplerine cevap verecek bir hükümet gelene kadar buradan çekilmeyeceğiz. Buraya girmemiz yıllardır burada hayatlarını sürdüren siyasetçileri ürküttü. Onlar halka hesap verecek." diye konuştu.

Bağdat'taki Yeşil Bölge'nin kalbi sayılan ve Sadr taraftarlarının eylem yerine dönüşen festival alanına ulaşmak isteyen basın mensupları, güvenlik güçlerinin oluşturduğu hassas aramalı kontrol noktalarından geçiyor.

Irak'ta Sadr yanlısı çok sayıda gösterici, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek parlamento binasına girmişti. Vekillerin koltuklarında oturan eylemciler "Seni (Sadr) tehdit edenler nerede, Yeşil Bölge'ye girdik" şeklinde slogan atmıştı.