Yemen'de yönetim karşıtı Şii Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, gösterilere devam çağrısı yaptı.
Husi, harekete ait el-Mesira kanalına yaptığı açıklamada, taraftarlarından "hükümet düşene kadar gösterilere devam etmelerini" istedi. Husi'nin gösterilere devam çağrısının, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, görüşmelerin yapılabilmesi için başkent Sana'nın girişine kurulan çadırların kaldırılması ve silahlı grupların dağıtılması yönündeki talebinin ardından gelmesi dikkati çekti.
Şia'nın Zeydiye koluna mensup kişilerin oluşturduğu Husi Hareketi, 1992'de Hüseyin Bedir el-Husi tarafından kuruldu. Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından Yemen ordusu ile Husiler arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.
Husiler, "hükümetin görevden alınması, teknokrat hükümetin kurulması ve başbakanlık görevine işinin ehli, dürüst, tanınan ve bağımsız bir şahsiyetin getirilmesi, devletin tüm organlarında gerçek bir ulusal ortaklığın sağlanması, petrol ürünlerinden devlet desteğinin kaldırılması kararının ilga edilmesi, ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararların uygulanması, halkın taleplerine yanıt verilmesi ve yolsuzluk kanallarının kapatılması" talepleriyle gösteriler düzenliyor.