ANKARA - Yunanistan'ın Batı Trakya ve Bulgaristan'ın Kırcaali bölgelerinde yaşayan soydaşlara yönelik yardım projesinin takibi ve koordinasyonu amacıyla TİKA heyeti buralara çalışma ziyaretinde bulundu.

TİKA faaliyetlerini yerinde inceleyen heyet üyeleri, ziyaretin ilk gününde, Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Cemil Kabza ile Gencerler Köyü'ndeki bir iftar programında bir araya geldi.

Programda Batı Trakyalı soydaşların ihtiyaç ve taleplerine ilişkin görüş alışverişi yapıldı ve bölgedeki yetim soydaşlara giyecek yardımında bulunuldu.

Ziyaretin ikinci gününde de Bulgaristan'daki Koşukavak (Krumovgrad) Belediyesi'ne bağlı bir yetimhane ile Kırcaali'deki "Nadejda" zihinsel engelli eğitim merkezine giden heyet, yetim ve zihinsel engelli soydaşlar için TİKA tarafından temin edilen çeşitli ihtiyaçları yetkililere teslim etti.

Heyet daha sonra Kızılağaç (Kirkovo) Belediyesi'ne bağlı Killi (Benkovski) köyünde TİKA'nın organize ettiği iftar programına katıldı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekili Şabanali Ahmet, Koşukavak Belediye Başkanı Sebihan Mehmet, Kızılağaç Belediyesi Meclis Başkanı Şinasi Süleyman, HÖH İlçe Başkanı Ercan Fırıncı'nın iştirak ettiği iftar programında, yerel yetkililerinin çeşitli taleplerine ve ihtiyaçlarına ilişkin ayrıntılı bilgi alındı.