BERLİN

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısının ardından kardeş şehir İstanbul ile dayanışma içinde olunduğunu göstermek amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısı'nın bu akşam Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırılacağı bildirildi.

Berlin eyaletinin Basın ve Enformasyon dairesince yapılan açıklamada Berlin Eyaleti Başbakanı Michael Müller'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a gönderdiği mektupta, Atatürk Havalimanı'nda yapılan kalleş ve alçakça terör saldırılarından dolayı şaşkınlığını ifade ettiği belirtti.

Mektupta bu hain ve insan onurunu hiçe sayan saldırıyı kınayan Müller, "Teröristler bizi korkutmayı ve özgürlüğümüzden vazgeçmemizi istiyorlar. Bunu başarmamaları gerekiyor. Bizi korkutamazlar." ifadesini kullandı.

Açıklamada, kardeş şehir İstanbul'a bağlılığını ve dayanışma içinde olunduğunu göstermek amacıyla Müller’in, Brandenburg Kapısı'nın bu akşam Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırılması kararını verdiği belirtildi.