ATİNA

Atina'da seçim kampanyası kapsamında bir konuşma yapan Samaras, Yunan halkına birlik çağrısında bulunarak SYRIZA'nın ülkenin geleceğini sabote ettiğini savundu. 

Avrupa Birliği'nin, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 1.1 trilyon avroluk tahvil alım pogramıyla Avrupa'nın kalkınmaya geçtiğini ve Yunanistan'a da büyük imkanlar verdiğini belirten Samaras, lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi'nin Pazartesi günü hükümet olması halinde, halkın bu fonlardan yararlanacağını kaydetti.

SYRIZA'nın bu programa, likiditeye ve yatırımlara "hayır" dediğini öne süren Samaras, "Yatırımlar aracılığıyla gençlerin iş bulma rüyalarına hayır diyorlar. 2,5 yıl önce çalışma arkadaşlarımla derin bir fırtına içinde başbakanlık görevini Yunan gençliğinin ümidi olmak için üstlendim. Gece gündüz çalışarak vatanı ayakta tuttuk. Ben de çok şeyler vaad edebilirdim ama ülke sonra nereye gidecekti? Bunun için adım adım kalkınma ve gerçek ümidin temellerin koyduk" diye konuştu.   

Hükümetinin mali açıkları kapattığını, kalkınmanın başladığını, yatırımların geldiğini ve son üç ay içinde gelirde artış kaydediliğini belirten Samaras, SYRIZA'nın ülkeyi erken seçime sürüklemekle siyasi ve ekonomi belirsizliğe neden olduğunu öne sürdü.

Samaras, seçimleri Yeni Demokrasi Partisi'nin kazanması halinde son zamanın belirsizliğine bir son verileceği taahüdünde de bulundu.  

Samaras son olarak SYRIZA'nın izlemek istediği kamulaştırma politikasının sadece Kuzey Kore'de geçerli olduğunu belirterek, aynı zamanda da sınırları göçmenlere açmak istediği gibi polisi de silahtan arındırmak istediğini iddia etti.