SARAYBOSNA - Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan Bosna asıllı baba Sabit Selimoviç, 10 Nisan tarihinde ortadan kaybolan kızından haber aldığına dair söylemleri yalanladı.

"Suriye'ye cihada gittikleri" öne sürülen Boşnak kızlardan Sabina'nın (15) babası Sabit Selimoviç, Avusturya medyasında yer alan ve kızlardan birinin Suriye'de hayatını kaybettiği, diğerinin ise ailesiyle haberleştiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Şu ana kadar kızından tek bir haber alamadığını belirten baba Selimoviç, "Çocuklarımızla haberleştiğimiz iddiaları ne yazık ki yalan. Şimdiye kadar kimseden tek bir haber alamadık. Medyada farklı farklı haberler yayınlanıyor, biz de bunu televizyonlardan izliyoruz ama inanın, hiçbiri doğru değil. Artık medyaya güvenmiyorum çünkü sadece aileme hakaret sayılacak ve doğru olmayan haberler yayınlıyorlar" diye konuştu.

Selimoviç, bazı siyasi çevrelerin, Viyana’da yaşayan kızı Sabina Selimoviç ve arkadaşı Samra Keşinoviç’in 10 Nisan’da ortadan kaybolmasını, "Boşnakları ve Müslümanları terörist olarak göstermek için kullandığını" ileri sürdü.

Ailesinin büyük bir haksızlıkla karşılaştığını vurgulayan baba Selimoviç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bazen adaletin sağlanması için insanların yalan haberler yazmasını yasaklamak istiyorum. Birileri bu durumu Boşnakları ve Müslümanları terörist olarak göstermek için kullanıyor. Politika bu. Ben de, ailem de zor durumlar yaşıyoruz, ama bir şekilde yaşamaya devam etmeliyiz. Bazen kendimizi çok yalnız hissediyoruz, çünkü hakkımızda medyada doğru olmayan birçok şey yazıyor. Bazı insanlar bizim acımızla adeta oyun oynuyor." 

"Suriye'ye cihada katılmak için evden kaçtıkları" iddia edilen Bosna asıllı Avusturya vatandaşı Sabina Selimoviç ve Samra Keşinoviç, 10 Nisan tarihinde kayıplara karıştı. Ailelerin başvurusu ve kızların Viyana Havalimanı'ndan Türkiye'ye doğru gittikleri haberi üzerine Avusturya ve Türk polisi, genç kızları bulmak için çalışma başlattı. Ayrıca, iki genç kız hakkında Interpol da aramalara başladı. 

Avusturya polisi, Selimoviç ve Keşinoviç’le ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "Kızların Türkiye’de, hatta Suriye’de bile bulunma ihtimali var, fakat bu bilgiyi henüz teyit edemiyoruz. Daha fazla bilgimiz olduğunda, hepsini kamuoyuna ulaştıracağız" ifadesini kullanmıştı.

Avusturya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Marakovits de bu hafta başında The Salzburger Times'a yaptığı açıklamada, Samra Kesinovic (16) ve Sabina Selimovic (15) adlı iki kızdan birinin çoktan ölmüş olduğuna dair duyum aldıklarını söyledi. Marakovits, kızlardan hangisinin ölmüş olabileceğini belirtmezken, iddia henüz araştırıldığı için Avusturya hükümeti şu ana kadar konuyla ilgili  resmi bir açıklama yapmadı.