İSTANBUL

Suriye'de son 8 ayda rejim ile muhalif güçler arasındaki çatışmalarda 2 bin 209 çocuğun öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Suriye'de Ocak ile Ağustos 2015 tarihleri arasında yaşanan çatışmalarda Esed rejiminin bin 804 çocuğun ölümüne sebep olduğu, bu rakamın, toplam sayının yüzde 82'sine tekabül ettiği vurgulandı. 

Çatışmalarda YPG güçlerinin 21, DAEŞ ve Nusra Cephesi gibi grupların 115 çocuğun hayatını kaybetmesine neden olduğu kaydedildi. 

Suriye'deki muhalif grupların 175, uluslararası koalisyona bağlı güçlerin ise 31 çocuğun yaşamını yitirmesine sebep olduğu aktarılan açıklamada, 63 çocuğun ise kim tarafından öldürüldüğü belirtilmedi.

Suriye'de ölen çocuklar ve mülteci sorununun ülkede yaşanan kriz sona ermeden çözümlenemeyeceğine işaret edilen açıklamada, "Suriye krizinin çözümünde yaşanacak gecikme, çocukların üzerinde etkisi uzun yıllar sürecek kalıcı sorunların artmasına neden olacaktır. Yaşananlar, jeopolitik kriz olarak ifade edilse de aslında Suriye'de bir insani kriz ve insan hakları ihlali yaşanmaktadır" ifadelerine yer verildi. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde önceki gün kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi adlı çocuk dünya gündemine oturmuştu.