LYUBLYANA - Slovenya'nın başkenti Lyublyana'da yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı, Slovenya Kamu Çalışanları Sendikalar Konfederasyonu tarafından organize edilen protesto eyleminde, polis ile protestocular arasında çıkan arbedede bir kişi yaralandı.

Lyublyana'nın Kongre Meydanı'nda toplanan eylemciler, hükümet karşıtı sloganlar atarak başkentin caddelerinde yürüdü. Slovenya Meclisi'nin önünde toplanarak Başbakan Yanez Yanşa aleyhine sloganlar atan protestocular, ''Yanşa, gitme zamanın geldi'' ve ''Hırsızlığa tahammül edemeyiz'' yazılı pankartlar açarak, hükümetin istifa etmesini istedi.

''Slovenya milli ayaklanması'' olarak adlandırılan ve yaklaşık 5 saat süren eylemin sonuna doğru protestocular, parlamento binasının girişinin güvenliğini sağlayan çevik kuvvet mensuplarıyla çatıştı. Polisin kurduğu bariyeri geçmek isteyen protestoculara polis biber gazı ile müdahale etti. Protestocular ise daha sonra sivil polis olduğu iddia ettikleri bir kişiyi bariyerin üzerinden kaldırarak, çevik kuvvet polislerinin arasına attı.

Öte yandan, ekonomik krizle mücadele eden Slovenya, ekonomik yardım istemeyen merkez sağ hükümetine destek mitinglerine de sahne oluyor.