SANA

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer, ülkede siyasi sürecin ilerlemesine fırsat tanıyacak anlaşmaların imzalanmasının mümkün olduğunu belirtti.

Yemen'de güvenlik, siyaset ve insan hakları konusunda sosyal paylaşım ağı Facebook hesabından açıklama yapan Bin Ömer, "Ortaklık ve Barış Anlaşması'nı imzalayan tüm siyasi taraflarla günlük toplantılar aracılığıyla iletişimi güçlü bir şekilde sağlamaya devam ediyoruz. Ülkede siyasi sürecin ilerlemesine fırsat tanıyacak anlaşmaların imzalanması mümkün" ifadesine yer verdi.

Yemen'deki tarafları iyi niyetle ülkenin yüksek menfaatlerine hizmet etmeye çağıran Bin Ömer, siyasi taraflarla yoğun istişareler aracılığıyla siyasi sürecin yeniden aktif hale gelebileceğini kaydetti.

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla yeni bir boyut kazanmış, Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği ve mutabık olunan anlaşmalara uymadığı" gerekçesiyle istifasını Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye sunmuştu. Hadi de bu gelişmenin ardından kısa süre sonra istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'ye sunmuş, Rai ise Hadi'nin istifasını reddederek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.