ROMA

Ülkenin batısındaki Sardunya'da etkili olan Kleopatra hortumu adanın kuzeydoğusunda can kaybına neden olurken, günlük yaşamı felç etti.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, adayı etkisi altına alan kötü hava koşulları ve hortum sebebiyle şu ana kadar 9 kişi hayatını kaybetti. Kesin olarak kayıp sayısının bilinmediği de bildirildi.

Ölenlerin arasında genç bir anne, kızı ve ilkyardıma giden bir polis memurunun olduğu ifade edildi.

Kötü hava koşulları nedeniyle taşkınların yaşandığı, çok sayıda yeri sel sularının bastığı bu nedenle de yüzlerce kişinin evsiz kaldığı adanın kuzeydoğusunda, elektrik kesintilerin yaşandığı, kara ve demiryollarında ise aksamaların yaşandığı aktarıldı.

Adadaki kötü hava koşulları nedeniyle çok sayıda okulda eğitime ara verilirken, deniz ve hava ulaşımında da gecikmelerin yaşandığı belirtildi.

Başbakan Enrico Letta'nın da adadaki durumla ilgili Sivil Savunma Direktörü Franco Gabrielli ile telefon görüşmesi yaptığı ve Sivil Savunma bünyesinde de bir kriz masası oluşturulduğu öğrenildi. Sardunya Bölge Valisi Ugo Cappellaci'nin, adada fırtınadan en çok etkilenen kuzeydeki Gallura bölgesine gideceği kaydedildi.