SALAHADDİN - Bölgedeki AA muhabirinin yerel yetkililerden aldığı bilgilere göre, Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve Şii milislerin desteğiyle, Süleymanbeg nahiyesini ele geçirdikten sonra çevredeki IŞİD hedeflerine yöneldi.

Ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgüt militanı etkisiz hale getirildi. Geniş çaplı operasyon sonucu, bölgedeki 33 köy tamamen kontrol altına alındı. Amirli-Kerkük arasındaki karayolu da tekrar ulaşıma açıldı.

Güvenlik güçlerinin, Kerkük ve çevresindeki IŞİD militanlarını temizlemek için yeni bir operasyona hazırlandıkları belirtildi.

"Amirli'deki durum"

Bu arada IŞİD kuşatmasından kurtulan Amirli'de durumun sakin olduğu görüldü. Sokaklara çıkarak kuşatmadan kurtulmanın sevincini yaşayan nahiyedeki bazı Türkmenlerin, "kendilerini kurtaran" askerlere sarılarak, teşekkür ettiği gözlendi.

Türkmen nüfusun ağırlıkta olduğu Amirli nahiyesi ve Tuzhurmatu ilçesi, günlerce IŞİD saldırılarına maruz kalmıştı. IŞİD militanlarının, iki yerleşim birimine yaklaşması üzerine ABD savaş uçaklarının desteğinde Irak ordu birlikleri, örgüt militanlarını bölgeden püskürtmüştü.