TİFLİS - Gürcistan Başsavcılığından yapılan açıklamada, birçok suçtan yargılanan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin banka hesapları ile mal varlığına el konulması için mahkeme kararı bulunduğu bildirildi. 

Saakaşvili'nin 5 milyon dolarlık yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla yargılandığı hatırlatılan açıklamada, ülkedeki mal varlığını satabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak böyle bir kararın alındığı kaydedildi. 

Saakaşvili'nin büyükannesinin, annesinin ve eşinin de ülkede bulunan mal varlığına aynı nedenlerle el konulduğu, ayrıca eski cumhurbaşkanıyla ilgili uluslararası arama kararı çıkartılması için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Hakında daha önce de gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Saakaşvili2007'de muhaliflerin mitingini dağıtmak, İmedi televizyon kanalının kurucusu Badri Patarkaçişvili'nin mal varlığına el koymak, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Mihail Saakaşvili2013'nın Kasım ayında, yeni Cumhurbaşkanı Georgi Margvelaşvili'nin yemin töreninin ardından Gürcistan'ı terk etmişti.