MOSKOVA -  Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ermenistan ziyaretinin, Türkiye-Rusya ilişkilerinde olumsuz etki oluşturmayacağını düşündüklerini söyledi. 

Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, Putin'in diğer ülke liderleriyle beraber Erivan'da bulunmasının gayet doğal olduğunu savunarak, "Putin'in anma törenine katılmasının (Türkiye-Rusya ilişkilerine) olumsuz yansıyacağını düşünmüyoruz" dedi.

Peskov, "Putin'in açıklamalarını iyi okumak çok önemli, aynı zamanda Türkiye'nin bizim stratejik ortağımız olduğunu unutmamak da çok önemli. Türkiye ile geniş kapsamlı ilişkilerimiz mevcut ve ilişkilerin gelişme perspektifi olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 1915 olaylarına ilişkin açıklamasının Türkiye tarafından yok hükmünde kabul edildiğini kaydederek "soykırım" ifadesinin kullanılmasını kınamıştı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Putin’in, tüm uyarı ve çağrılarımıza rağmen, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesini‎ reddediyor ve kınıyoruz. Hukukun açık ihlali olan bu tür siyasi açıklamalar Türkiye bakımından yok hükmündedir" denilmişti.