ANKARA/MOSKOVA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın gerçeklemesi beklenen Türkiye ziyaretini iptal ettiği bildirildi. 

Diplomatik kaynakların ve Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın Müşaviri İgor Mityakov'un, AA'ya ziyarete ilişkin hazırlıkların sürdüğünü ve Rus tarafının iptale ilişkin herhangi bir bildirimde bulunmadığı bilgisi vermesinin ardından, taraflardan yeni bir açıklama geldi.

Lavrov, Soçi'de gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye ziyaretini iptal ettiğini duyurdu. Rus Bakan ayrıca, Türkiye'deki terör tehdidinin Mısır'dan daha az olmadığını ileri sürerek Rus vatandaşlarına Türkiye'yi ziyaret etmemelerini tavsiye etti.

"Türk hava sahasını ihlal etmedik" 

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen savaş uçağının Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıkta vurulduğunu savundu.  

Putin, Rusya'nın Soçi kentinde Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Türk hava sahasını ihlal eden bir savaş uçağının Türk hava kuvvetlerince düşürülmesine ilişkin soru üzerine Putin, uçağın 6 bin metre irtifada Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıkta vurulduğunu, pilotların Türkiye için tehdit oluşturmadığını savundu. Putin, Rus uçağının Türkiye sınırına 4 kilometre uzağa düştüğünü ifade etti.