KERKÜK - Irak'ta Peşmerge birliklerinin, Kerkük'ün Dakuk ve Salahaddin'in Tuzhurmatu ilçelerinde terör örgütü DAEŞ'e karşı başlattığı geniş çaplı operasyon kapsamında 1 köyün kontrolünü sağladığı bildirildi.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Peşmergeler, sabahın erken saatlerinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki 12 köye operasyon düzenledi ve bölgeyi kuşatma altına aldı. Peşmergenin 10 kilometre ilerlediği ve 1 köyün kontrolünü sağladığı belirtildi.

  Kerkük Peşmerge Sorumlusu Westa Resul, yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in kontrolünde olan köylere doğru ilerliyoruz.Kerkük il sınırları içerisinde, teröristlerin operasyon yürütme merkezi olarak bilinen Elbunecm köyünü tamamen kontrol altına aldık. Şu an yine stratejik öneme sahip Elbusel köyüne doğru hareket ediyoruz" dedi.

DAEŞ'in eskisi gibi savaşacak güç ve moralinin kalmadığını ileri süren Resul, "Peşmerge için ilerleme kaydetmek çok zor bir durum değil. Çok kısa bir süre içerisinde 10 kilometre mesafe kat ettik. Ancak teröristler kaçarken bulundukları yerlere bomba yerleştiriyor. Sadece bir köyde tespit ettiğimiz 130 bombayı imha ettik" şeklinde konuştu.

Terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşturulan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de sürekli bir şekilde DAEŞ mevzilerini bombaladığı kaydedildi.