KUDÜS

İsrailli milletvekili ve eski Savuma Bakanı Amir Peretz, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi kundaklayarak bir bebeğin ölümüne yol açan Yahudi yerleşimcilerin evlerinin, yürürlükteki uygulamalar doğrultusunda yıkılması gerektiğini belirtti.

İsrail radyosunun haberine göre Peretz, Filistinli bir bebeğin yanarak hayatını kaybettiği saldırının faillerinin en kısa zamanda ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, "Daha sonra suçlular ve onlara yardım edenlerin evleri yıkılmalı" dedi. "Yahudi terörü"nün İsrail güvenliğini tehlikeye attığını ve bölgede kargaşaya sebep olduğunu ifade eden Peretz, "Güvenlik güçleri, elindeki tüm imkanlarını Yahudi terörüyle mücadelede aktif hale getirmeli" diye konuştu.

Mevcut uygulamalar çerçevesinde, İsrail'e karşı düzenlenen eylemlere karıştıkları belirtilen Filistinlilerin ailelerinin evleri, benzer saldırıların engellenmesinde caydırıcı olacağı gerekçesiyle İsrail makamları tarafından yıkılıyor. İnsan hakları kuruluşları, "toplu cezalandırma" olduğu gerekesiyle bu uygulamaya tepki gösteriyor. 

Yahudi yerleşimcilerin dün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası yaralanmıştı. Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.