İSLAMABAD - Göstericilerin, göz yaşartıcı gaz ve cop kullanan güvenlik güçlerine molotof kokteyli ve taş atarak yanıt vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu beş polis ile 15 sivilin yaralandığı belirtildi.

Göstericilerin liderlerinden Tahir-ul Kadri, protestoculardan bazılarının Başbakan Navaz Şerif'in evinin önünde bulunduğunu ileri sürdü. Hükümet binası çevresinde de yaklaşık bin göstericinin bulunduğu sanılıyor.

Ordu, parlamento binası ile başbakanlık ofisini korumak için asker gönderdi. Askerlerin, araçları ateşe veren göstericilere henüz müdahale etmediği kaydedildi.

Bu arada göstericilerin, resmi televizyon kanalının merkezini de işgal ettiği kaydedildi. Gösterileri canlı yayınlanan PTV'nin yayını işgalden sonra kesildi.

Göstericiler, yolsuzlukla suçladıkları Başbakan Navaz Şerif'in istifasını talep ediyor. Şerif ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor.

Devlet televizyonunu işgal eden göstericiler bazı çalışanları rehin aldı

Pakistan'da devlet televizyonu binasını işgal eden göstericilerin bazı çalışanları rehin aldığı bildirildi.

Özel Geo TV kanalı, muhalif lider Tahir-ul Kadri yandaşlarının devlete ait PTV ofisini işgal edişini gösteren görüntüler yayınladı. Görüntülerde Pakistan Halk Hareketi lideri Kadri lehine slogan atan göstericilerin, ellerindeki sopalarla bazı çalışanlara vurduğu belirtildi.

Kadri, kendisine destek veren göstericilere binayı boşaltmaya çalışan askerlerin emirlerine uymaları çağrısında bulundu.

Bu arada Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Lideri İmran Han, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "PTV'ye saldıranlar arasında PTI üyeleri yer almamaktadır. Devlet kanalını hedef alan bu eylemi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu eylem, davamıza zarar vermektedir. PTI üyeleri, her zaman barışçıl bir tutum izlemiş ve silah kullanmamıştır" dedi.

Han, kendisine destek veren göstericilerin Başbakan Navaz Şerif'in evinin girişini kontrol altına aldıklarını belirtti.

Görgü tanıkları, parlamento binası, başbakanlık ofisi ve hükümete ait diğer binaları korumakla görevlendirilen askerlerin göstericilere müdahale etmediğini söyledi.

Başbakan Şerif'in istifası talebiyle 14 Ağustos'ta başlayan gösteriler, hafta sonu göstericilerin Şerif'in evine yaklaşma giriminde bulunması üzerine şiddet olaylarına sahne olmuştu. Üç kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda 300'den fazlası da yaralanmıştı.

Ordu, Başbakan Şerif ve muhalefet liderlerine yaşanan siyasi krize bir an önce çözüm bulmak amacıyla görüşme yapmaları çağrısında bulunmuştu.