Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz'ün ABD'de kurduğu ve kağıt üretimi yaptığını öne sürdüğü şirketin adresinde ikinci el araç satan oto galerisi bulunuyor. İşletmenin sahibi, iki yıldan fazla süredir bu adreste faaliyet gösterdiklerini ancak söz konusu kişiyi ve firmayı tanımadığını belirtiyor.

ABD'nin en çok okunan gazetelerinden USA Today, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen firari Öksüz'ün ABD'de kurduğu sahte şirket üzerinden Hillary Clinton'ın kampanyasına 5 bin dolar bağış yaptığını ortaya çıkarmıştı.

Öksüz'ün şirketi Harmony Enterprises'ın internet sayfasında, firmanın Türkiye'deki tesislerinde ürettiği yüksek kalite kağıtları ABD'de pazarladığı, ürünler arasında kitap ve gazete kağıdı, mürekkep ile baskı makineleri gibi ürünlerin olduğu anlatılıyor.

USA Today'de haber yayımlandığı sırada açık olan şirketin internet sitesi, akşam saatlerinde erişime kapatıldı.

Sitede şirketin New Jersey eyaleti Lodi semtindeki bir adreste yer aldığı belirtiliyor. Söz konusu adreste ise ikinci el araç alım satımı yapan bir oto galeri bulunuyor.

İşletmenin sahibi AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıldan fazla süredir bu adreste faaliyet gösterdiklerini, söz konusu kişiyi ve firmayı tanımadığını söyledi. Konuya ilişkin haberleri gördüğünü belirten işletmeci, yorum yapmak istemediğini dile getirdi.

Gazetenin haberinde Harmony Enterprises'ın, Clinton'ın komitesine 27 Haziran 2014'te 5 bin dolar bağışladığı, aynı tarihte Lodi semti ve çevresinden bir grup Amerikalı Türk tarafından toplamda 62 bin dolarlık bağış yapıldığı belirtilmiş ancak bu bağışçıların şirketlerinin ya hiç faaliyet göstermediği ya da bir süre sonra kapandığı vurgulanmıştı. Bağışları yapanların adreslerine ve şirketlerine dair kayıtların bulunmadığı da ifade edilmişti.

Bağışçıların büyük bölümünün Pensilvanya'da yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile yakından bağlantılı olduğu ifade edilen haberde, Gülen'in Türkiye'de hükümeti devirmeye çalışan dünya genelinde bağlantıları olan bir ağ olduğu vurgulanmıştı.

Adil Öksüz

FETÖ'nün hain darbe girişimi gecesi Adil Öksüz'ün, örgüt mensubu teröristlere "Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve darbe fetvası" verdiği ileri sürülüyor. Kısa süre önce yurt dışından geldiği belirtilen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu da iddia ediliyor.

Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında 16 Temmuz sabahında yakalanan tek sivil olan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini, Keçiören'de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığını ileri sürmüştü.

Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek Öksüz'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş, Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz'ün serbest bırakılmasına yönelik itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti.

2002 yılından bu yana 109 kez yurt dışı seyahati yaptığı tespit edilen Adil Öksüz'ün, İstanbul-Sakarya, Sakarya-Ankara arasında belirli aralıklarla hız sınırını aştığı için para cezasına çarptırıldığı, bu cezalar üzerine önlem olarak otomobilinde radar tespit cihazı bulundurduğu, ayrıca araç muayene cezalarının olduğu ortaya çıkmıştı.

Ayrıca, Öksüz'ün gözaltında tutulduğu Akıncılar Jandarma Karakolu'nda nezarethaneden çıkarak tuvalette kağıt havluların arasında GPS cihazı gizlemek istediği, cihazın serbest bırakıldıktan sonra kendisine teslim edildiği belirlenmişti.