LAGOS - Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde 60 civarında kadının Boko Haram militanları tarafından kaçırıldığından endişe ediliyor. 

Ilyasu Adamu adlı bir görgü tanığı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nijerya hükümetinin Boko Haram militanlarıyla yaptığı ateşkes kutlanırken, Gwoza'dan gelen örgüt üyelerinin, cumartesi günü Waga Mangoro'dan 40, Garta'dan da 20 kadını kaçırdığını söyledi. 

Adamu, halkın, ateşkes ilanından sonra saklandıkları yerlerden çıkmakla hata ettiğini, militanların bu durumu fırsat bilerek saldırı düzenlediğini belirtti. 

Waga Mangorolu Nura Salihu da kasabadan en az 20 kadının kaçırıldığını ifade etti. 

Nijerya ordusu ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. 

Nijerya'da geçen hafta hükümet ile Boko Haram örgütünün temsilcileri arasında yapılan görüşmede, kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin güvenli bir şekilde geri dönmesi ayrıca ülkenin kuzeydoğusunda barış ve istikrarın tesisi için sürdürülen müzakereleri desteklemek amacıyla ateşkes ilan edilmesi konularında uzlaşıldığı açıklanmıştı. 

Ateşkes, ülkenin büyük bölümünde şüpheyle karşılanırken, Boko Haram militanları ateşkes ilanından sonra Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde iki köye saldırmış, pazar gecesi militanlarının Damboa şehrini ele geçirmeye çalışması üzerine çıkan çatışmada en az 28 militan öldürülmüştü.