NEW JERSEY - ABD'nin doğu yakasını felç eden ve dün sabah yağmaya başlayan kar, gün boyunca devam ederken, yetkililer, New York ve New jersey eyaletlerinde akşam saatlerinden başlayarak kar kalınlığının saatteı 5 santim arttığını belirtti.

Doğu eyaletlerinde 5 bine yakın uçuş iptal edilirken, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde araçla trafiğe çıkmak da yasaklandı. Massachusetts eyaletine bağlı Boston şehrinde kar yoğunluğundan sokaklar tamamen kapandı, kentte ulaşım imkansız hale geldi.

Fırtınanın hızının saatte 120 kilometreye kadar ulaştığı eyaletin Atlantik Okyanusu'na kıyısı olan bazı bölgelerinde su baskınlarına karşı askeri araçlar hazır tutuluyor.

Kar fırtınasının etkili olduğu bir başka doğu eyaleti Main'de ise buzlu zemin nedeniyle 19 araç zincirleme trafik kazası yaptı.

New York'ta metro çalışıyor, tren seferleri iptal

New York eyaleti şehir merkezinde metro seferlerinde bir aksama yaşanmadı. Kuzey eyaletlere yapılan tren seferleri ise yoğun yağışı nedeniyle iptal edildi.

Kar fırtınası 3 can aldı

Kanada'nın güneyindeki Hamilton Sağlık Hizmetlerinden Ian Wright, 80 yaşındaki bir kadının evinin önünü temizlediği sırada düşerek öldüğünü belirtti.

Polis yetkilileri, başkent Toronto'nun doğusundaki Pickering'de kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelen trafik kazası sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kar yağışı nedeniyle ülkede çok sayıda uçak seferinin iptal olduğu, maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bildirildi.