Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Türkiye aleyhine asılsız haberler yapan ve bu haberler nedeniyle özür talebini cevapsız bırakan Amerikan yayın kuruluşu NBC, New York'taki merkez binası önünde protesto gösterisi 4 Ağustos'ta düzenlenecek.

Bir dönem Federal Soruşturma Bürosunda (FBI) çevirmen olarak çalışan, haber sitesi Newsbud'un kurucu editörü Sibel Edmonds, NBC'nin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan sığınma talep ettiği ve uçağının Almanya'ya hareket ettiği" yönündeki asılsız haberine karşı başlatılan mücadelenin, kanalın ilkesiz yayıncılığına karşı protesto gösterisiyle devam edeceğini söyledi.

Edmonds, "NBC'nin herkese özür borcu var. Bu şekilde tarihe kaydedilsin. Bu mesajımızı yaymak istiyoruz. Bu nedenle protesto gösterisi düzenleyeceğiz." dedi.

Gösteriye tüm Türkleri davet eden Edmonds, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Amerikalılar da bu tür yalan ve kasıtlı haberlerden bıkmış durumda. Bu haberleri bunlara kim yaptırıyor? Bunu ortaya çıkarmamız gerekiyor." diye konuştu.

FBI'de çevirmenlik yaptığı dönemde 11 Eylül saldırılarıyla ilgili bazı usulsüzlüklerin hasır altı edildiğini öne sürmesiyle görevine son verilen Edmonds, 2004 yılında dürüstlük ve etik değerlerden yana tavır alan istihbarat çalışanlarına her yıl verilen Sam Adams Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğince televizyon kanalına gönderilen mektupta, NBC'nin kanlı darbe gecesinde yaşananlara dair “kabul edilemeyecek bir gazetecilik” yaptığı belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti:

“NBC News’in Türkiye’deki darbe girişimi esnasında sergilediği bu asla kabul edilemeyecek gazeteciliği düzeltmesini istiyoruz. Sayın (Kyle) Griffin’in 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’dan sığınma talep ettiğine ilişkin haberi tamamen yanlıştı, kabul edilemez ve destekleyecek güvenilir delili yoktu."