KAHİRE

Tahrir Meydanı'nın ortasında kurulan platformdan, pazar gününden başlamak üzere mevcut rejim sona erene kadar ülkede genel greve gidileceği duyuruldu.

Göstericiler, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedi aleyhine sloganlar attı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanan yüzlerce göstericinin de sarayın girişindeki yolu trafiğe kapattığı ve göstericiler arasında yüzleri maskeli grupların bulunduğu bildirildi.

Mısır muhalefeti, hükümetin düşmesi, Başsavcı'nın görevden alınması veMısır halkının tamamını temsil etmediğini ileri sürdükleri yeni anayasanın değiştirilmesi talebi ile ''Şerefinle git'' sloganıyla protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

5 ayrı şehirde 93 kişi yaralandı

Nil deltasında bulunan el-Garbiyye ilindeki Tanta, el-Mahalle el-Kübra ve Kefr ez-Zeyyat şehirlerinde düzenlenen gösterilerde polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Göstericilerin, Tanta kentindeki valilik binası ile Kefr ez-Zeyyat'taki polis merkezine taş atması ile başlayan olaylar, polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla çatışmaya dönüştü.

Garbiyye ili Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Muhammed Şerşer, üç şehirde meydana gelen çatışmalarda 8'i güvenlik görevlisi 37 kişinin yaralandığını belirtti.

Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, çıkan olaylarda çoğu gazdan etkilenen 10'u güvenlik görevlisi 50 kişi yaralandı.

Öte yandan İskenderiye'deki Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Muhammed eş-Şerkavi, çıkan olaylarda şu ana kadar hayatını kaybeden olmadığını ancak hastane yetkililerinden aldıkları bilgiye göre 6 kişinin yaralandığını kaydetti.