KAHİRE

Edinilen bilgiye göre, Sina Yarımadası'nın kuzeyinde yer alan Ariş'in Es-Selam ilçesinde düzenlenen 3 saldırıda, ölü sayısı 29'a yükseldi, 45 kişi yaralandı.

Süveyş ilinde bir güvenlik noktası çevresinde düzenlenen bombalı saldırıda da 1 subayın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Mısır devlet televizyonu da haberinde, Sina Yarımadası'ndaki Şeyh Zuveyd kentinde silahlı bir grubun El-Cevre kontrol noktasına düzenlediği saldırıda, 2 askerin yaralandığını belirtti.

Saldırıları, Şeyh Zuveyd ve Refah bölgesinde bulunan ve Mısır hükümeti tarafından terör örgütü olarak kabul edilen "Ensar Beyt el-Makdis" örgütü üstlendi.

ABD saldırıyı kınadı

ABD, Mısır’ın Sina Yarımadası’ndaki Ariş kentinde düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD, Mısır’ın Kuzey Sina Valiliği'nde meydana gelen ve en az 30 Mısırlı vatandaşın öldürüldüğü ve düzinelercesinin yaralandığı terörist saldırıyı şiddetle kınıyor” ifadesini kullandı.

Kurbanların ailelerine, Mısır halkına ve hükümetine başsağlığı dilenen açıklamada, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın taahhüdü olarak ABD’nin, terör tehdidiyle mücadelesinde Mısır hükümetinin yanında yer aldığı kaydedildi.