BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretine Alman basını geniş yer ayırdı.

Süddeutsche Zeitung birinci sayfadan verdiği haberinde ''Merkel Rusya'nın saldırılarından dehşete düşüyor'' başlığını kullandı. Gazete haberinde Başbakan Merkel'in Halep'te Suriyeli sivillerin bombalanmasını kınadığını belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir insani felaketten çekindiğini ifade etti. Haberde ayrıca NATO'nun kaçakçılara karşı Ankara'ya destek olmasının beklendiği yer aldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung ise Merkel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaştığı fotoğrafını manşetine taşırken haberde ise Merkel'in Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını kınadığını belirtti.

Bild gazetesi de ''Putin Merkel'in planlarını mı bombalıyor'' başlığını kullandı. Haberde Şansölye'nin Türkiye ile pazarlık halinde olduğu ancak Rusya'nın hava saldırılarının yeni bir sığınmacı krizini tetiklediği anlatıldı.

B.Z gazetesi de Merkel'in Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 26 Eylül'den bu yana sekiz kez görüştüğünü ancak henüz hiçbir sonuç alınamadığını yazdı. Haberde Merkel'in muhataplarıyla çokça görüşmeler yaptığını, planlamaların olduğunu ancak tam olarak istenen neticenin alınamadığı ifade edildi.

Die Tageszeitung ise haberinde Merkel'in göçmen kaçakçılarıyla mücadele etmek istediğini yazdı. Gazete haberinde Almanya'nın Türkiye ve NATO ile eylem planı hazırlığı içinde olduğunu ifade etti.

Frankfurter Rundschau gazetesi de ziyarete ilişkin haberi ''Merkel NATO'yu oyuna dahil ediyor'' başlığıyla verdi.