Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ülkedeki çöp krizini protesto etmek için toplanan binlerce kişi, yetkililere "taleplerine yanıt vermeleri için" üç gün süre vererek gösterileri sonlandırdı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ülkedeki çöp krizini protesto etmek için toplanan binlerce kişi, yetkililere üç gün süre verdi.

Sosyal medya üzerinden başlatılan "kokunuz çıktı" kampanyasına öncülük edenler ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla başkentin Şüheda ve Riyad es-Sulh meydanlarında bir araya gelen binlerce Beyrutlu, yetkililere, taleplerine yanıt vermek ve ülkedeki siyasi, iktisadi ve sosyal sorunları çözmeleri için üç gün mühlet vererek gösterileri sonlandırdı.

Göstericiler "siyasi yolsuzluk", "halk rejimin düşmesini istiyor", "halk yolsuzluk yönetiminin düşmesini istiyor" ve "hepiniz aynısınız" sloganları atarak cumhurbaşkanı seçimi yapılması çağrısında bulunmuştu.

Lübnan Parlamentosu'ndaki cumhurbaşkanı seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir yılı aşkın süredir 27 kez ertelendi.

Başkentte çöplerin 1 aydan fazla süredir toplanmaması nedeniyle sosyal medya üzerinde “kokunuz çıktı” sloganıyla bir araya gelen binlerce kişi, bir haftadır ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto için gösteriler başlatmıştı.