İSTANBUL

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, tüm dünyanın karşı karşıya bulunduğu zorlukları aşmak için bunun gibi bir zirve düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Bu zirvenin bir dizi kriz ve doğal afetin ardından toplandığını söyleyen Kuveyt Emiri, bu olayların hepsinin mültecilerin ve yerinden edilmiş insanların sayısını artırdığını dile getirdi.

Bugün 60 milyon kişinin çok zor şartlar içinde yaşadığını ve yoksulluk sınırının altındakilerin sayısının 200 milyonu bulduğunu belirten Sabah, “Bu nedenle, krizleri ve çatışmaları sonlandırmalı, yardımlarımızı sağlarken çok hızlı şekilde yanıt vermeliyiz. Bu şekilde felaketlerden etkilenen insanların ihtiyaçlarını hızlı şekilde çözebiliriz. Bunun için de insani faaliyetleri canlandırmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Zirvenin çözüm bulmak, çatışmaları sonlandırmak, yeni kriterler bulmak ve aslında belki de sıra dışı düşünmek üzerine kurulduğunu ve ancak bu şekilde bu tip çatışmaları önleyebileceklerini kaydeden Sabah, “Bütün devletler ve örgütler bu desteği sağlamalıdır. Daha yaratıcı konseptler bulmamız için böyle bir diyaloğa ihtiyacımız vardı. Kuveyt olarak insani ilkelere derinden inanıyor ve bu yönde bir politika izliyoruz. Odağımız, ihtiyaç duyan ülke ve milletlere bu desteği sağlamak.” ifadelerini kullandı.