YEMEN - "Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde bu gece düzenlenen hava saldırılarında, Yemen'in başkenti Sana ile Sada kentindeki Husilere ve devrik lider Ali Abdullah Salih rejimi taraftarlarına ait stratejik noktaların hedef alındığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hava saldırılarında devrik lider Salih rejimi taraftarlarına ait "Es-Sabaha" kampı bombalandı. Yoğun patlama seslerinin duyulduğu kamptan dumanların yükseldiği görüldü.

Devrik lider Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in kontrolündeki kampta, çoğu Amerika tarafından Yemen ordusuna destek için verilen gelişmiş silahların bulunduğu öne sürüldü.

Görgü tanıkları, özel kuvvetler kampının yanı sıra Sana'nın güney ve batısındaki askeri noktaların da hava saldırılarında hedef alındığını aktardı.

Kara savunma sistemi karşılık verdi

Devrik lider Salih'e ait El -Yemen el-Yovm ve Husilere ait El-Mesira televizyonları ise son dakika verdikleri haberlerde, kara savunma sistemlerininhava saldırısı düzenleyen uçaklara karşılık verdiğini duyurdu.

Bu arada, Ensarullah hareketinin merkezi olan kuzeydeki Sada kentine bağlı Kettaf beldesinde bulunan 131. kampın da bombalandığı belirtildi.

Öte yandan, Aden kentinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin, hava savunma komutanlığına ait bir kampa baskın düzenlediği ifade edildi. Kimliği belirsiz silahlı kişilerin kampın girişinde nöbet tutan askerlerle çatıştığı ve ardından kampa girdiği ifade edildi.

Saldırganları dağıtmak için uçaksavarlarla ateş edildiğini bildiren görgü tanıkları, silahlı kişilerin yoğun ateşle karşılık vermeleri sonucu ele geçirdikleri kampı yağmaladıklarını aktardı.