YAUNDE - Kamerun, Nijerya sınırı yakınında 116 Boko Haram militanının öldürüldüğünü bildirdi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Boko Haram’ın Kamerun'un kuzeyinde bulunan Amchide ve Limani kentleri arasında Kamerun ordusuna saldırı düzenlediği ancak Kamerunlu askerlerin hızlı ve etkili girişimleri sayesinde militanların geri püskürtüldüğü belirtildi.

Açıklamada, çatışma sırasında 116 militan ile 1 Kamerunlu askerin öldüğü, Kamerun ordusuna ait iki aracın zarar gördüğü kaydedildi.

Boko Haram'ın Kamerun'un kuzeyinde düzenlediği saldırılar son dönemde arttı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, geçen hafta yaklaşık 400 militanın, askeri malzeme ele geçirmek üzere Amchide kentine saldırdığını, Kamerun güçleriyle militanlar arasında çıkan çatışmalarda 100’e yakın militanın öldürüldüğünü söylemişti.

Boko Haram militanları 12 yolcuyu öldürdü, 1 kadın ve kız çocuğunu kaçırdı

Nijerya'nın kuzeydoğusunda bulunan Borno eyaletinde Boko Haram terör örgütü militanlarının bir ticari araca düzenlediği saldırıda, 12 erkek yolcuyu öldürüp, araçtaki bir kadın ve bir kız çocuğunu kaçırdıkları bildirildi.

Bölgede kendi kendilerine örgütlenen halk savunma grubundan Hamid Babayo, AA'ya yaptığı açıklamada, "İki araçta bulunan Boko Haram isyancıları, 14 sivili taşıyan aracı durdurup, yolcuları bir araya topladı. Yolculardan bir kadın ve bir kız çocuğu hariç diğerlerini ateş açarak öldürdüler. Kadını ve kız çocuğunu yanlarında götürdüler" diye konuştu.