İsrail seçimlerinden ardından sağ ve solun eşit koltukla temsil edileceği 19. İsrail meclisi Knesset'e kadın adaylar damgasını vurdu. Pek çok ilkin yaşandığı son genel seçimde, İsrail tarihinde en fazla kadın milletvekili 27 sandalye ile ilk kez bu mecliste kendine yer buldu. Meclis tarihinde ilk kez, meclise giren 3 partinin genel başkanı da kadın ve her üç parti lideri de sol eğilimli.
İlk kez Etiyopya kökenli bir kadın milletvekili yine bu mecliste kendine yer buldu. Seçilen kadın milletvekilerden 21'i ilk kez İsrail meclisine giriyor.
120 sandalyeli İsrail meclisindeki kadın vekil sayısı, hemen hemen meclisin dörtte birine ulaştı.
Seçimin sürpriz partisi Yesh Atid'in 19 milletvekilinin 8'i kadın. Başında yine bir kadın liderin yer aldığı İşçi Partisi'nde ise kadın vekil sayısı 4.
Meclisin aşırı sağcı temsilcisi Yahudi Evi partisi ise 3 kadın vekili meclis çatısı altına getirdi.
Sosyalist Meretz Partisi kadın genel başkanı Zahava Gal-on da meclis de yer alacağı 6 milletvekilinden yarısı, yani 3'ü kadın. Hareket Partisi lideri Tzipi Livni'nin meclise sokmayı başardığı kadın vekil sayısı ise 6.
Ortodoks Şas Partisi ve Ortodoks Bileşik Tevrat partileri meclise kadın vekil sokmadı.
Diğer partilerden Kadima ve Arap partilerinden Hadash ve Ra'am Ta'al da mecliste bayan vekil bulundurmazken, diğer bir Arap partisi Balad ise bir kadın vekili meclise gönderdi.