HAYFA - İsrail'in kuzeyinde gerginlik devam ederken, İsrail ordusu sınırdaki askeri varlığını artırıyor.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin kuzey sınırında askeri birliklerin sayısı arttırılırken, tam bir sayı belirtilmedi.

Yetkililer bölge halkının günlük yaşamlarına dönmelerini isterken, İsrail ordusu Lübnan sınırındaki Zir'in kasabasında tünel kazılmış olabileceği gerekçesiyle arama çalışmaları yürütüyor. Ordu yetkilileri tünel arama çalışmalarının 1 hafta daha süreceğini açıkladı.

AA ekibi sınırdaki İsrail askerlerini görüntüledi

İsrail ordusu, olası bir saldırıya karşı işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'ne askeri birliklerini yığarken, sınırın karşı tarafındaki Suriye kasabası Hader'de ise herhangi bir hareketlilik göze çarpmıyor.

İşgal altındaki Golan'ın Suriye ve  Lübnan sınırına eşit mesafede bulunan ve nüfusunun çoğunluğunu Dürzi azınlığın oluşturduğu 8 bin 800 nüfuslu Mecdel Şems kasabasında bulunan AA ekibi, sınırdakiİsrail askerlerini görüntüledi.

İsrail ordusunun önlemler aldığı Golan sınırında, herhangi bir saldırı olasılığına karşı askeri birlikler ve tanklar hazır bulunduruluyor.

Hizbullah kontrolündeki Hader'de ise herhangi bir hareketlilik göze çarpmıyor.

Öte yandan, İsrail ordusu dün Ghajar köyü yakınlarında Hizbullah tarafından vurulan iki aracın neden silahsız olduğu yönünde soruşturmanın da devam ettiğini bildirdi.

Lübnan'ın İsrail'in işgali altındaki güney sınır bölgesi Şebaa Çiftlikleri'nde devriye gezen İsrail askeri aracına Hizbullah tarafından yapılan tanksavar füze saldırısı sonrası, İsrail de güney Lübnan'daki çeşitli sınır noktalarına topçu ateşi açmış, saldırıda 1 BM Barış Gücü (UNIFIL) askeri ölmüştü.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, saldırıda 2 İsrail askerinin öldüğünü, 7'sinin de yaralandığını açıklamış, Hizbullah da bu saldırıyla, İsrail'in, Suriye'nin Kuneytra kentinde Hizbullah konvoyuna düzenlediği saldırıya misillemede bulunduğunu duyurmuştu.