RAMALLAH

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile askeri alanda ve güvenlik alanında tansiyonun artmasını istemediklerini, sadece barışçıl yollarla siyasi çözüme ulaşılması için çaba harcadıklarını belirtti. 

Abbas, Ramallah'ta Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, "İsrail ile aramızda askeri ve güvenlik alanında tansiyonun artmasını istemiyoruz. Tüm birimlerimize, örgütlerimize, halkımıza ve toplumumuza talimatımız bizim gerginlik değil sadece kendimizi korumak istediğimiz yönünde" dedi.

Olayları başlatan tarafın kendileri olmadığını kaydeden Abbas, "İsrail'in durması ve kendisine uzatılan eli kabul etmesi gerekiyor. Biz barışçıl yollarla siyasi çözüme ulaşılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

İsrail'e "Yerleşim birimleri inşasını durdurun, müzakerelere dönün ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile serbest bırakılmaları konusunda uzlaştığınız 30 esiri serbest bırakın" diye seslenen Abbas, müzakerelere ve Oslo'dan bu yana İsrail yönetimi tarafından uygulanmayan anlaşmaları görüşmeye hazır olduklarını ifade etti. Abbas, "Biz anlaşmalara uyan tarafız. Ancak bunu tek taraflı olarak sürdürmemiz mümkün değil" diye konuştu.