RAMALLAH - Filistin Esirler Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in ağustos ayı içinde Batı Şeria ve Kudüs'te 597 kişiyi gözaltına aldığı belirtilerek, operasyonların El-Halil, Ramallah, Cenin, Beytullahim, El-Bira ve Kudüs'te yoğunlaştığı ifade edildi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik operasyonlarının en şiddetli yaşandığı yerin 190 kişiyle Kudüs olduğu belirtilen açıklamada, El-Halil kentinde ise 102 kişirir gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail ordusunun, Ramallah ve El-Bira'da 74, Cenin'de 63, Beytullahim'de 54, Nablus'ta 45, Tulkerem'de 23, Selfit'te 22, Kalkilya'da 11, Eriha'da 7 ve Tubas'ta da 6 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Açıklamada, haziran ayından bu yana yapılan gözaltılarla İsrail hapishanelerindeki tutuklu sayısının 7 bine yükseldiği dile getirildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail ordusu Batı Şeria ve Kudüs'te çok sayıda eve baskınlar düzenleyerek, gözaltı operasyonları düzenlemiş, olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Saldırılar sonucu 2 bin 147 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.