WASHINGTON - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emir Özafşar, İslamofobi'den beslenen bir endüstri bulunduğunu belirterek, "Bu endüstriden beslenen çevrelere fırsat tanımamak lazım. Şiddete karşı şiddetle değil, sevgiyle, dostlukla ve kardeşlikle muamele etmek gerekiyor. İslam'ın yüksek değerleri de bunu gerektiriyor" dedi.

ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Özafşar, Maryland eyaletindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’ni ziyaret etti.

Burada Türk basınının sorularını yanıtlayan Özafşar, " Teksas Eyaletinin Dallas Kentinde Hz. Muhammed" konulu provokatifkarikatür yarışmasının yapıldığı salonun dışındaki silahlı çatışmaya değindi.

Özafşar, “Bu olay, 3-4 ay kadar önce Paris'te Charlie Hebdo’da, daha sonra Danimarka'da benzerlerini yaşadığımız ve eş zamanlı olarak Amerika'da yine üç Müslüman'ın öldürülmesi olayından sonra elim bir hadise olarak kayıtlara geçmiştir” diye konuştu.

Yarışmadan önce Teksas'taki Müslümanların, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri olan ve İslam karşıtlığıyla bilinen Geert Wilders gibi “ayrımcı, kışkırtıcı ve ırkçı” bir ismin ABD’ye gelmemesi konusunda yetkililerle görüşmeler yapmalarına rağmen başarılı olamadıklarını anlatan Özafşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef İslamofobi'den beslenen bir endüstri var. Bu endüstri içinde kazançlarına kazanç katmak isteyen, buradan beslenen unsurlar var. Öyle anlaşılıyor ki, Amerika'da da Müslümanların barış ve uyum içinde yaşamasını hazmedemeyen bazı çevreler İslamofobi'yi körüklemek üzere harekete geçmiş."