TALLINN

ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eylemlerinin gözlerini korkutamayacağını, eylemlerin onları bütünleştireceğini söyledi.

Estonya'nın başkenti Tallinn'i ziyaret eden Obama, Estonya Devlet Başkanı Toomas Hendrik İlves ile Kardiorg Sarayı'nda yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

ABD'li bir gazetecinin daha öldürülmesine ilişkin soru üzerine Obama, ABD'nin bu iki genç gazeteciye karşı işlenen korkunç suçu unutmayacağını belirtti.

Eninde sonunda adaletin sağlanacağını ifade eden Obama, bu barbarca tehditle savaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

Obama, "Bizim hedefimiz, IŞİD'in bölge için tehdit olmaya devam etmediğinden tamamıyla emin olmak. Bunu başarabiliriz. Biraz zaman alacak ve çaba gerektirecek" dedi.

ABD'li gazeteciyi öldürenlerin, neyi başaracaklarını düşünürlerse düşünsünler başarısız olduklarını ifade eden Obama, "Bizim gözümüzü korkutamayacaklar. Korkunç eylemleri bizi sadece bütünleştirebilir" ifadelerini kullandı.

IŞİD, dün Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'un öldürüldüğünü gösteren bir video yayımlamıştı. IŞİD militanları geçen ay da ABD'li gazeteci James Foley'i aynı biçimde katletmişti.