ENBAR/SALAHADDİN 

AA muhabirine konuşan Felluce Devlet Hastanesi yetkilisi Visam el-İsavi, El-Enbar iline bağlı El-Felluce ilçesinin değişik bölgelerine ordunun düzenlediği saldırıların ardından hastaneye 2 sivile ait cesedin ulaştırıldığını, yaralı getirilen 14 kişinin tedavi altına alındığını söyledi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre ise, Salahaddin iline bağlı Es-Samarra ilçesinde, orduya ait uçakların bir eve düzenlediği hava saldırısında aralarında örgütün “Salahaddin Valisi”nin “Ebu Nektel” adıyla bilinen kardeşinin de bulunduğu 10 IŞİD militanı öldürüldü.

IŞİD’in 3 komutanı yakalandı

Enbar ilindeki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Reşid Felih de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Er-Ramadi ilinin güneyindeki Et-Taş bölgesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, aralarında Avvad el-Huzeymavi'nin bulunduğu 3 IŞİD komutanının yakalandığını belirtti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar, Musul gibi bazı kentlerin kontrollerini ele geçirmiş, ordu ile aralarında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.