KERKÜK - Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kerkük’ün güneyindeki Tamur seçim merkezine dün akşam kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda, ölü sayısı 10'a yükseldi. Saldırıda 6 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

AA muhabirine konuşan Irak ordusundan Tümgeneral Muhammed Halef Said ed-Delimi, hayatını kaybedenler arasında din adamı Molla Casim el-Mefraci ile bir öğretmen ve bir çocuğun bulunduğu söyledi.

Saldırının terör saldırısı izleri taşıdığını ve insanların seçimlere katılımını engellemeyi hedeflediğini belirten Delimi, ordu güçlerinin seçim merkezini koruma altına aldığını ifade etti.

İlk belirlemelere göre saldırıda, 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Felluce'de havan saldırısı

Öte yandan, Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce kentinde ordu güçlerinin düzenlediği havan saldırısında 6 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Felluce Devlet Hastanesi Basın Sözcüsü Visam el-Isavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hastanemize bugün kentin çeşitli bölgelerinde düzenlenen bombardımanların ardından 6 ölü ve 5 yaralı getirildi" dedi.

Söz konusu ölü ve yaralıların Felluce'nin çeşitli mahallelerinde ordu güçlerinin düzenlediği saldırıda, evlerine havan mermisi isabet eden kişiler olduğu kaydedildi.

Irak ordusu, konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapmadı.