BAĞDAT - Babil Güvenlik Komisyonu Başkanı Hasan Kemmune, Babil'in doğusunda bomba yüklü 2 aracın patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 5'i yaşlı olmak üzere 15'e yükseldiğini ve 50 kişinin de yaralandığını belirtti.


Saldırılarda sivillerin hedef alındığını ifade eden Kemmune, El-Kaide gibi silahlı grupları olaya karışmakla suçladı.


Güvenlik Komisyonu Başkanı, bu tür şiddet olaylarının, ülkedeki siyasi çatışma ve sorunlardan kaynaklandığını söyleyerek, ''Ülkede yaşanan çatışmalar ve güvenlik noktasındaki zaaflar devam ettikçe, güvenlik tedbirlerinin arttırılmasının bir faydası olmayacak'' dedi.

Ülkedeki güvenlik zaaflarına delil olarak, tutukluların hapishanelerden rahatlıkla kaçabilmesini gösteren Kemmune, ''Eğer arkalarında onları destekleyen birileri olmasa bunu nasıl yapabilirler'' diye konuştu.

Öte yandan başkent Bağdat'taki el-Kazimiye bölgesinde bulunan hayvan pazarının yakınlarında gerçekleşen patlamada ise 10 kişi hayatını kaybederken, aralarında ağır yaralıların bulunduğu 40 kişi de yaralandı.

Hayvan pazarının en kalabalık olduğu saatlerde gerçekleşen bombalı saldırının can kaybının yanı sıra büyük ölçüde maddi hasara da yol açtı.

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.